Istoric Parohie

     

In primavara anului 2009, preotul Marius-Dumitru Peiulescu - cu binecuvantarea Arhiepiscopului HRYSTOPHOROS si sub omoforul si diriguirea Episcopului KYRILLOS - incepe actiunea de infintare a unei noi  Parohii Ortodoxe Romane in Mississauga, purtind Hramul "ADORMIRII MAICII DOMNULUI".

      Odata inregistrata ca Organizatie CHARITY, noua Parohie a inceput  propovaduirea Evangheliei Domnului nostru IISUS HRISTOS la 12 Iunie 2009 avand la inceput locatia in cadrul "SOUTH COMMON COMMUNITY CENTER and LIBRARY" 2233 South Millway, Mississauga. Ulterior, in Decembrie 2011, parohia si-a schimbat locatia in cadrul Bisericii Anglicane "Crist Church"- 1700 Mazo Crescent Mississauga. Aici ne desfasuram activitatea de slujire a Domnului, in spatiul Capelei Bisericii.

      Avand o slujire neintrerupta de la data primei Sfante LITURGHIi (oficiata la 12 Iunie 2009), noua Parohie a beneficiat in fiecare an de vizitele pastorale ale Episcopului KYRILLOSultima fiind in Duminica Tomei dupa Sfintele Pasti 2013. Cu aceste ocazii, credinciosii enoriei noastre si-au mangaiat sufletele cu Sfanta Liturghie Arhiereasca sustinuta de octogenarul nostru Episcop KYRILLOS asistat de preotul Marius-Dumitru .

 Cu un nou website  profesional, ne propunem sa punem la dispozitia crestinilor materiale extrase din invataturile Sfintilor Parinti ai Bisericii Crestine, parohia spera sa reaprinda flacara credintei in sufletele inviforate ale multor romani care si-au parasit taramul stramosesc in speranta gasirii unei paci interioare superioare si a unui trai mai bun. Deci va invitam sa retineti adresa web: http://adormireamaiciidomnului, unde speram ca vizitandu-l, sa gasiti informatii utile din comunitatea romaneasca si sa va bucurati sufletul de povetele si duhovnicia ce izvorasc din inscrisuri. In acest fel ne indeplinim misiunea pastorala si duhovniceasca pe care ne-am asumat-o cand am decis sa purtam aceasta cruce grea a preotiei, si sa fim alaturi de tot sufletul crestinului, atat in momentele de bucurie cat si in cele de cumpana.