Preot

      Preotul Marius-Dumitru Peiulescu , este absolvent al Facultatii de Automatica Bucuresti, promotia 1968. Dupa o activitate de peste 25 ani ca inginer proiectant automatist  in industria petrochimica , emigreaza in Canada in anul 1995, unde  isi continua activitatea ca inginer proiectant in Automatizari/SCADA la mai multe companii de engineering-consulting..

     Cu binecuvantarea IPS-IOSIFMitropolitul Europei Occidentale (si la acea vreme Locum Tenes al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din Detroit, urmare a trecerii la Domnul a IPS VICTORIN),                                                                               precum si a IPS-TEOFANMitropolitul Olteniei si Arhiepiscopul Craiovei, se inscrie la Facultatea de Teologie din Craiova pe care o absolva in vara anului 2006  cu sustinerea tezei de licenta :RASPANDIREA ORTODOXIEI IN AMERICA DE NORD”..

      In anul 2008 este hirotonit diacon (13 Septembrie) si preot (14 Septembrie) de catre IPS Arhiepiscop HRYSTOPHOROS  al Arhidoicezei Grecesti din New England, pe seama Bisericii Ortodoxe Grecesti “Sf. Trei Ierarhi” si “Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Mississauga.

      In primavara anului 2009, avand binecuvantarea IPS Hristophoros, si suportul mai multor familii de crestini din Mississauga si imprejurimi, porneste actiunea de infiintare a unei noi parohii crestin-ortodoxe pentru romanii din Mississauga, Oakville, Brampton, Etobicoke si – in general pentru intreaga zona a GTA -, caci Biserica lui Hristos este universala.