Taina Sfantului Maslu

Savârsitorii Sfantului Maslu sunt preotii, pentru ca Sfântul Iacob zice: «sa cheme preotii Bisericii»  iar nu preotul. Rânduiala slujbei este întocmita pentru sapte preoti; însa o pot face si cinci, trei sau  cel putin doi preoti.

      Sfântul Maslu poate fi primit nu numai o singura data si nici numai de cel aflat în pragul mortii, ci ori de câte ori credinciosul se simte îngreuiat din pricina bolilor sau pacatelor.

      Crestinul care vine la aceasta Sfanta Taina, pe langa pregatirea sufleteasca corespunzatoare (cu post in ziua respectiva), are nevoie de urmatoarele:  

  • un pachet de 7 (sapte) lumanari (care se aprind pe rand, la fiecare Apostol/Evanghelie). Este recomandat sa cumparati lumanarile de la biserica.
  • Un mic recipient/container (0.5-1.0 litru) cu faina, care, odata sfintita, se va folosi in casa (o lingurita de faina sfintita, presarata in chipul crucii) la mancarurile pregatite de gospodina.
  • Un mic recipient/sticla cu ulei de floarea soarelui, care odata sfintit, se foloseste in acelasi mod ca si faina sfintita (cateva picaturi in semnul crucii, la fiecare mancare)

RUGACIUNE

      Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita mea rugaciune pentru iertarea pacatelor mele si, ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernica, stiinge-mi focul ce m-a cuprins, înceteaza-mi boala si, cu milostivirea Ta, ridica-ma din patul durerii, întru slava numelui Tau. Ca Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, si Tie slava înaltam, Tatalui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.